10 sep 2015

1 oktober Wereld Veggie Dag – Stad Hasselt organiseert kookworkshops

Op donderdag 1 oktober is het Wereld Veggie Dag. Naar aanleiding daarvan organiseren Stad Hasselt en EVA vzw (het Ethisch Vegetarisch Alternatief) twee kookworkshops waarbij het speciaal voor die gelegenheid samengestelde veggiegerecht wordt klaargemaakt. Het is een lekker, eenvoudig te bereiden gerecht dat ook mensen die niet vertrouwd zijn met de vegetarische keuken zeker zal bekoren. De kookworkshops worden gegeven door Iete Heytens (30/09/2015) en Mario Holtzem (01/10/15).

BOERENKOOLCANNELLONI MET VEGGIEGEHAKT

Met deze workshops brengen Stad Hasselt en EVA vzw het vegetarisch koken onder de aandacht. 'Boerenkoolcannelloni met veggiegehakt, paddenstoelen en pompoensaus' is speciaal voor Wereld Veggie Dag samengesteld door topchef Nicolas Decloedt. De workshops gaan door bij Maya Seitanmakerij, een Hasselts bedrijf dat vegetarische gerechten produceert. In het inschrijvingsgeld van 10 euro zijn de ingrediënten en de kookles inbegrepen. En natuurlijk het verorberen van dit overheerlijke gerecht. Smakelijk!

INGEBURGERD

Vegetarisch eten - weze het nu volledig of gewoon één dag per week - raakt ingeburgerd. Het is dan ook een volwaardig alternatief voor maaltijden met het vertrouwde stukje vlees. Vegetarische gerechten zijn bovendien verrassend anders: nieuwe ingrediënten en toffe combinaties weten je smaakpapillen te strelen.

GEZOND

Wist je dat minder vlees eten goed is voor je gezondheid? Hart- en vaatziekten, overgewicht of suikerziekte krijgen veel minder kansen. En toch krijg je voldoende vitaminen en mineralen binnen.

MILIEU & DIERENWELZIJN

Tot slot draag je ook je steentje bij aan het milieu en het dierenwelzijn. Dat laatste is overduidelijk. Eén keer per week vegetarisch eten spaart 250 dierenlevens

Maar je spaart ook het milieu. De veeteelt is verantwoordelijk voor een hele hoop broeikasgassen. Honderden hectaren bos worden elke dag gekapt om op de vrijgekomen gronden voedergewassen te verbouwen of om er graasland van te maken. Liefst 16.000 liter water en 7 tot 8 kg graan zijn er nodig voor de productie van 1 kg rundvlees (cijfers UGent). Het zijn grondstoffen die we net zo goed voor menselijke voeding zouden kunnen gebruiken.

MEER INFO

Alle informatie over de kookworkshops is hier terug te vinden. Hier vind je het Wereld Veggie Dag-recept.

Foto: EVA vzw

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.